
Panna Cotta Met Saffraan En Sinaasappelsiroop
Nagerecht
Dit dessert is voor 2-3 personen.
Het duurt 20 minuten om het te maken en het moet minimaal twee uur in de koelkast of vriezer staan.
Ingrediënten
-
1,5 leaves of gelatine
-
400 milliliter of cream
-
about 0,5 - 1,0 gram of saffron
-
1 cinnamon stick
-
38 gram sugar
-
4 gram vanilla sugar
​
For the sirop
-
1 orange
-
1 tablespoon sugar
Recept
Stap twee
Giet het roommengsel in je siliconen of metalen mallen. Laat ze daar staan tot ze helemaal zijn afgekoeld.
Zodra ze zijn afgekoeld, kun je de mallen minimaal 2 uur in de koelkast/vriezer zetten.
Stap één
Laat de gelatine ongeveer 5-10 minuten in koud water staan.
Doe de room, saffraan, kaneel, suiker en vanillesuiker in een pan en verwarm tot het kookpunt. Blijf roeren tot de suiker helemaal is gesmolten.
Haal de kaneel uit het mengsel.
Haal de gelatine uit het koude water, knijp hem uit en voeg hem toe aan het roommengsel tot hij gesmolten is.
Stap drie
Schil een sinaasappel en snijd hem in dunne reepjes ( ik gebruik normaal gesproken maar een kwart van de schil).
Pers de sinaasappel uit en laat het sap met schil en suiker koken. Laat het koken tot alle suiker is gesmolten. Laat de siroop daarna afkoelen.
Om de panna cotta uit de vormpjes te halen, kun je ze even in een beetje heet water leggen, zodat de panna cotta er gemakkelijk uit gaat.
Giet er vervolgens wat siroop over en garneer met de schil van een sinaasappel.